Výhody hliníkových pergol oproti dřevěným

24.6.2023

Hliníkové pergoly se stávají stále populárnější volbou pro zastínění teras a zahrad. Jaké jsou hlavní výhody těchto pergol ve srovnání s tradičními dřevěnými konstrukcemi?

Odolnost a životnost

Hliníkové pergoly se vyznačují vysokou odolností vůči povětrnostním vlivům. Hliník je materiál, který nekoroduje a nevyžaduje pravidelnou údržbu jako dřevo. Navíc je velmi pevný a lehký, což usnadňuje instalaci a manipulaci.

Minimální údržba

Dřevěné pergoly vyžadují pravidelné ošetření, aby byly chráněny před vlhkostí, houbami a škůdci. Hliníkové pergoly naproti tomu nevyžadují téměř žádnou údržbu. Stačí je občas očistit vodou a mýdlem, aby si udržely svůj vzhled. Tento aspekt je obzvláště výhodný pro ty, kteří preferují nízkoúdržbová řešení a chtějí ušetřit čas a náklady spojené s údržbou dřevěných pergol.

Moderní design a variabilita

Tyto pergoly nabízí moderní a elegantní vzhled, který se hodí k různým architektonickým stylům. Navíc jsou k dispozici v široké škále barev a povrchových úprav, takže můžete pergolu snadno sladit s exteriérem vašeho domu. Hliníkové pergoly lze také vybavit řadou doplňků, jako jsou rolety, osvětlení nebo topení, což zvyšuje jejich funkčnost a komfort.

Ekologické aspekty

Hliník je recyklovatelný materiál, což je významná výhoda pro ty, kteří se zajímají o ekologii. Recyklace hliníku vyžaduje pouze 5% energie potřebné pro výrobu nového hliníku, což přispívá k udržitelnosti a ochraně životního prostředí. Naopak, těžba a zpracování dřeva může mít negativní dopady na lesní ekosystémy a biodiverzitu.

Dlouhodobá investice

I když počáteční náklady na hliníkovou pergolu mohou být vyšší než u dřevěné, z dlouhodobého hlediska se jedná o výhodnější investici. Dlouhá životnost a nízké náklady na údržbu znamenají, že hliníkové pergoly mohou být ekonomičtější volbou v průběhu času. Navíc tyto pergoly často přidávají hodnotu nemovitosti, což může být výhodné při prodeji domu.

Všestranné využití

Tyto pergoly jsou nejen esteticky přitažlivé, ale také velmi všestranné. Mohou být využívány jako přístřešek pro venkovní posezení, ochrana automobilů, nebo jako stylový doplněk k bazénům. Díky jejich modulární konstrukci je lze snadno přizpůsobit různým potřebám a prostorovým možnostem.

 

Zašlete nám nezávaznou poptávku

Do dvou pracovních dnů vám zašleme orientační cenovou nabídku.

Jméno a příjmení (vyžadováno)
Email (vyžadováno)
Telefon (vyžadováno)
Obec (vyžadováno)
Zpráva
Zde můžete vložit fotografii/náčrtek (max. 10MB, png, jpg, pdf)